Do In​

DO IN

El camí de l'energia

“El do in ens torna la nostra dimensió corporal, l’activitat mental torna al fons, s’allunya i es calma. Al minimitzar-se l’activitat mental també es calmen les emocions. Llavors resorgeix el cos en primer terme, amb tota la seva vitalitat i posibilitat de moviment, amb tot el seu potencial per les noves accions i eleccions. El do in ens dona la possibilitat i la força d’intervenir positivament en el nostre destí individual amb la certesa de tenir un cos sà i eficient.”

Del llibre “Do In Hara” de Luciano Jolly

El Do In és una antiga pràctica oriental d’exercicis que inclou desde automassatge, fins estiraments i respiracions. Podem dir que és un massatge cap a nosaltres mateixos.

El principi essencial del do in és l’estimulació de les grans funcions del cos: la respiració, la circulació i la digestió, i ho fa utilitzant el sistema muscular, el nerviós i l’energètic.

En el do in s’utilitzen diferents estímuls; desde palpacions, amassaments, percussions, pentinat, diferents estiraments i moviments, tots ells per armonitzar la circulació energètica tant a la superficie com a l’interior del cos.

El do in s’adreça a tothom, desde els més joves als més grans.

Es un mitjà per prendre consciencia del cos, de l’esquema corporal i de la relació moviment-salut. I de fer treballar el cos amb suavitat i respecte. Per exemple, un braç trencat no ens impedeix practicar do in a la resta del cos.

Hi ha diferents moments a la vida que sentim molt clar la necessitat d’ocupar-nos de nosaltres mateixos.

  • Pot ser molt beneficiós durant l’embaràs (de vegades l’embaràs es un periode difícil: augment de pes, cames pesades, rampes, cansament…)
  • Per afavorir la recuperació després d’un accident o d’una ferida.
  • Després d’una malaltia que ens fa estar al llit molt temps, o sobre una cadira, o que ens impedeix sortir de casa.
  • Després d’aprimar-se, amassar el cos ens pot ajudar a donar-li forma, contribueix a escolpir-lo i renovar l’esquema corporal.

També és eficaç en cas de:

  • “baixada d’energia” que trenca el ritme de la jornada o petits símptomes com rampes, cames pesades al final del dia o degut a la calor.
  • Abans d’una prova difícil: per aclarir-se i sobretot per concentrar-se.

Qui es pot beneficiar de la pàctica de Do In?

Els esportistes de tots nivells i de qualsevol disciplina en poden treure un bon profit. Abans de l’esforç per escalfar i després de l’entrenament per evitar agulletes. El do in suavitza el cos en la seva totalitat, activa la circulació, estimula les grans funcions de respiració, circulació y digestió. També el practiquen els ballarins i els músics.

En cas d’anar de viatge i patir “jet lag” és molt aconsellable practicar do in, per tal d’adaptar-nos millor i més ràpid al nou lloc i la nova gent. 

Quin és el millor moment per fer Do In?

El moment ideal per fer do in és al matí, just després de llevar-nos, en dejú, per despertar el cos totalment i preparar-nos pel nou dia. Podem considerar el do in del matí com el “rentat” energètic.

No obstant, podem escollir qualsevol moment del dia per practicar,  per activar-nos o per calmar-nos, en general si estem cansats el do in serà lleuger i si per al contrari estem molt enèrgics el do in serà fort.

Si el fem abans d’anar a dormir haurà de ser un do in més suau que al matí, posant més ènfasi en la respiració que en l’estirament.

No és aconsellable pendre un bany o una dutxa després d’haver fet do in, ja que eliminarem gran part de l’energia acumulada en l’automassatge.

Quin és el lloc més adient per practicar Do In?

Una habitació ben ventilada, on hi estem a gust serà suficient per fer do in, procurant que sigui sempre el mateix lloc, ja que el nostre cos s’acostumarà i hi estará més còmode.

És aconsellable fer els exercicis sobre una estora o un matalàs prim. 

Farem servir roba ampla i còmoda, preferentment de fibres naturals, sent les de cotó les més indicades. Es recomana treure’s les joies, arrecades, braçalets, rellotge…, ja que els metalls solen carregar-se energèticament i podrien obstaculitzar la lliure circulació d’energia. 

PER MÉS INFO SOBRE ELS GRUPS TRUCA'M AL 634 12 68 37 o bé